The Beach House

The Beach House

The house on the beach was designed and built to complement the client’s lifestyle and maximize its beautiful location. The client’s brief was to create a refined, clean lined, modern but informal home with a relaxed beach feel.

The design needed to take optimum advantage of the site’s potential for outstanding views and create indoor and outdoor living spaces catering for a range of occasions and weather conditions. A house that was warm and welcoming for family and friends was important.

To maximise the benefits of the waterfront location, the windows were positioned to allow light to pour into the home and maximise the view of the water from every room in the house. To achieve this was a challenge due to the narrow block.

This was resolved by staggering the building along the site. It also enabled the house to be zoned, allowing guests to live independently whilst creating spaces for them all to come together. Extensive decks provide outdoor living areas that take full advantage of the sea breeze or shelter from the roaring 40s.